Yoga Anne Home


Ik geef vanaf 1985 yogalessen. Mijn opleiding tot yogadocente heb ik bij de Stichting Saswitha voor Yoga en Wijsbegeerte gevolgd. Daarna zijn de volgende leraren van grote invloed op mijn verdere ontwikkeling geweest:
Jean Klein, Kashmir Yoga, Sogyal Rinpoche, het Tibetaans Boeddhisme en meest recentelijk, Sri Sri Ravi Shankar van Art of Living.

Ik heb yoga gedoceerd aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem van 1992 tot 1996 en ben ik als docente hatha yoga verbonden geweest aan de docentenopleiding van de Stichting Yoga & Vedanta van 1998 tot en met 2002. Ik heb tevens enkele artikelen geschreven voor het Tijdschrift van Yoga. Studieverblijven in India en Nepal zorgen voor nieuwe impulsen en inspiratie.
Verder ben ik afgestudeerd op Religiestudies aan de Radboud Universiteit Nijmegen, zodoende heb ik een gedegen theoretische achtergrond met een specialisatie in Hindoeïsme en Boeddhisme.

Sinds 2012 zit ik in het bestuur van de Vereniging Yogadocenten Nederland en bekleed ik meerdere bestuursfuncties, zowel in de toetsingscommissie als in pedagogische commissie van de Europese Yoga Unie.Anne Bjørndal


klik om verder te gaan